Producent: UPL
Kod produktu:

NUTIVAX 1 L

148,20 
Wysyłka 48 godzin
Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) Dodaj opinię

Czy możliwość reklamacji wadliwego towaru dotyczy wszystkich typów wysyłek "za pobraniem" oraz "przelew"?

Tak. Kupujący nie może jednak zareklamować towaru na podstawie określonej wady, jeżeli została ona ujawniona w opisie produktu. Dotyczy to przede wszystkim towarów przecenionych / atestowanych.

Kto pokrywa koszty wysyłki w przypadku reklamacji?

Jeśli reklamacja wynika z rękojmi, sprzedający pokrywa koszty przesyłki. Jeżeli kupujący sam zapłacił za odesłanie towaru, wszystkie poniesione koszty zostaną odesłane klientowi na konto podane przez kupującego.

Kupujący reklamuje wadliwy towar - jak powinien postąpić?

Klient zawsze może skorzystać z arkusza reklamacyjnego, znajdującego się na stronie www.ochrona-roslin.sklep.pl

Jest również możliwość zgłoszenia telefonicznego (+48 502-770-288). Po przyjęciu i akceptacji reklamacji sklep ochrona-roslin.sklep.pl wysyła kuriera DPD po odbiór paczki od kupującego. Towar należy zwrócić do 10 dni od daty zakupu, nienaruszony, w oryginalnym opakowaniu.

 

ochrona-roslin.sklep.pl wysyła zamówienia kurierem DPD

Kurier DPD

przelew na konto - 18,50zł

za pobraniem - 22,50 zł

Jeśli chcesz skorzystać z opcji darmowej przesyłki wybierz odbiór zamówienia w naszej hurtowni stacjonarnej AGROTEX

Odbiór w AGROTEX

zawsze 0 zł - bez względu na wartość zamówienia.

Środek stymuluje naturalne mechanizmy odporności roślin, dzięki czemu wzmacnia odporność roślin na patogeny. Po zastosowaniu środka Nutivax rośliny wytwarzają białka odporności, fitoaleksyny oraz następuje lignifikacja ścian komórkowych. Środek stosowany nalistnie wykazuje działanie systemiczne, przeznaczony jest do stosowania zapobiegawczego w ochronie jabłoni, gruszy, truskawki oraz warzyw. Środek do stosowania przy użyciu opryskiwacza polowego i opryskiwacza aryna (związek z grupy polisacharydów) – 45 g/l 

 

 

 

Zalety: 

  • skuteczna ochrona przed różnymi patogenami
  • brak pozostałości, brak karencji – preparat może być stosowany w trakcie zbiorów
  • zmniejszenie poziomu pozostałości śor w plonie oraz ograniczenie ilości różnych wykrywanych substancji aktywnych.
  • obniżenie ryzyka powstania ras odpornych patogenów poprzez zmniejszenie liczby zabiegów tradycyjnymi fungicydami
  • brak widocznych osadów na owocach oraz innych częściach roślin
  • całkowite bezpieczeństwo dla stosującego, konsumenta i środowiska naturalnego

 

Substancja Aktywna

 

laminaryna (związek z grupy polisacharydów) – 45 g/l 

Zakres Działania

 

Uprawa Zwalczane choroby Maksymalna / zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania Termin stosowania Liczba zabiegów
Grusza Zaraza ogniowa 0,75 l/ha środek stosować zapobiegawczo, od fazy zielonego pąka do końca fazy kwitnienia (BBCH 56-69). 5 co 8 – 10 dni
Jabłoń Zaraza ogniowa 0,75 l/ha środek stosować zapobiegawczo, od fazy zielonego pąka do końca fazy kwitnienia (BBCH 56-69). 5 co 8 -10 dni
Parch jabłoni (infekcje wtórne) 1,0 l/ha środek stosować zapobiegawczo, od fazy, gdy powstały po przekwitnięciu owoc osiąga wielkość do 10 mm do fazy, gdy owoce są dojrzałe do zbioru (BBCH 71-87) 10 co 7 dni
Choroby przechowalnicze – parch przechowalniczy, gorzka zgnilizna jabłek 1,0 l/ha środek stosować zapobiegawczo w okresie poprzedzającym zbiór - od 30 dni przed zbiorem do dnia zbioru. 5 co 7 dni
Truskawka uprawiana w polu Szara pleśń, mączniak prawdziwy truskawki, biała plamistość liści truskawki, czerwona plamistość liści truskawki 1,0 l/ha pierwszy zabieg wykonać tuż przed kwitnieniem, następne zabiegi wykonywać do fazy początku okresu spoczynku – widoczne młode liście o mniejszej blaszce i krótszym ogonku (BBCH 49 - 92). 7 co 7 – 10 dni
Pomidor uprawiany w polu Bakteryjna cętkowatość pomidora 1,5 l/ha środek stosować od fazy pierwszego liścia do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (BBCH 10 – 89). Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby. 7 co 7 – 10 dni

 

 

Zastosowanie w uprawach małoobszarowych

 

 

Uprawa Zwalczane choroby Maksymalna / zalecana dawka środka dla jednorazowego zastosowania Termin stosowania Liczba zabiegów
Rośliny szkółkarskie sadownicze Zaraza ogniowa 0,75 l/ha środek stosować zapobiegawczo od fazy zielonego pąka do końca fazy kwitnienia (BBCH 56-69). 5 co najmniej 7 dni
Truskawka uprawiana pod osłonami Szara pleśń, mączniak prawdziwy truskawki 1,0 l/ha pierwszy zabieg wykonać tuż przed kwitnieniem, następne zabiegi wykonywać do fazy początku okresu spoczynku – widoczne młode liście o mniejszej blaszce i krótszym ogonku (BBCH49 - 92) 7 co 7 - 10 dni
Pomidor uprawiany pod osłonami Bakteryjna cętkowatość pomidora 1,5 l/ha środek stosować od fazy pierwszego liścia do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (BBCH 10-89). Pierwszy zabieg wykonać zapobiegawczo, przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby 7 co 7 - 10 dni
Pomidor uprawiany w szklarni Mączniak prawdziwy pomidora, szara pleśń 3,9 l/ha pierwszy zabieg wykonać przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby, od fazy pierwszego liścia do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (BBCH 10-89) 7 co najmniej 7 dni
Oberżyna, papryka uprawiane w szklarni Mączniak prawdziwy pomidora, szara pleśń 3,9 l/ha pierwszy zabieg wykonać przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby, od fazy gdy widoczny jest pierwszy pąk kwiatowy do końca fazy pełnej dojrzałości owoców BBCH 51 - 89) 7 co najmniej 7 dni
Ogórek uprawiany w szklarni Mączniak prawdziwy dyniowatych, szara pleśń 3,9 l/ha pierwszy zabieg wykonać przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby, od fazy gdy na pędzie głównym widoczny jest zawiązek pierwszego pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce do końca pełnej dojrzałości owoców (BBCH 51 - 89) 7 co najmniej 7 dni
Cukinia, dynia uprawiane w polu i pod osłonami Mączniak prawdziwy dyniowatych 0,75 l/ha pierwszy zabieg wykonać przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby, od fazy gdy na pędzie głównym widoczny jest zawiązek pierwszego pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce do końca pełnej dojrzałości owoców (BBCH 51 - 89) 6 co 5 - 7 dni
Sałata liściowa, sałata główkowa uprawiane w szklarni Mączniak rzekomy sałaty 2,0 l/ha pierwszy zabieg wykonać przed infekcją, w warunkach sprzyjających rozwojowi choroby, od fazy 3 liści do końca fazy osiągnięcia typowej masy liści (sałata liściowa)/do końca fazy osiągnięcia typowej wielkości, kształtu i twardości główki (BBCH 13 - 49) 6 co 7 - 10 dni
 

Karencja

 

Okres od zastosowania środka do dnia, w którym na obszar, na którym zastosowano środek mogą wejść ludzie oraz zostać wprowadzone zwierzęta (okres prewencji): nie wchodzić do czasu całkowitego wyschnięcia cieczy użytkowej na powierzchni roślin

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
polecamy również